Eksperimen Pembuatan Sushi Ayam Woku Sebagai ALternatif Sajian Regional Fusion Food

Septiani, Aulia (2022) Eksperimen Pembuatan Sushi Ayam Woku Sebagai ALternatif Sajian Regional Fusion Food. Diploma thesis, POLITEKNIK NEGERI MEDIA KREATIF.

[thumbnail of Eksperimen Pembuatan Sushi Ayam Woku Sebagai Alternatif Sajian Regional Fusion Food] Text (Eksperimen Pembuatan Sushi Ayam Woku Sebagai Alternatif Sajian Regional Fusion Food)
Preliminary Aulia Septiani 19071011.pdf - Accepted Version
Available under License Creative Commons Attribution Share Alike.

Download (441kB)

Abstract

Sushi ayam woku yang di inovasi untuk alternatif sajian regional fusion food ini, sudah dilakukan adanya pengembangan formulasi sampai dua kali percobaan. Dengan perbandingan menggunakan sushi original sebagai kontrol uji sensori dari kedua formulasi tersebut untuk formulasi sushi ayam woku mendapatkan hasil penilaian yang lebih positif dalam aspek penilaian warna dan tekstur, namun dalam aspek penilaian aroma dan rasa untuk kedua formulasi tersebut dengan kode A122 untuk sushi original sebagai kontrol dan kode B177 untuk sushi ayam woku mendapatkan hasil yang sama atau setara.

Chicken sushi woku, which was innovated as an alternative to this regional fusion food, has developed the formulation in up to two trials. By comparison using original sushi as control of the sensory test of the two formulations for the woku chicken sushi formulation, the assessment results were more positive in terms of color and texture assessment, but in terms of aroma and taste assessment for both formulations with code A122 for original sushi as a control. and code B177 for woku chicken sushi get the same or equivalent results.

Item Type: Thesis (Diploma)
Additional Information: 1. Swastono Putro Pirastiyo, S.Par., M.Par. 2. Ratih Titik Haryati, S.Pd., M.Si.
Uncontrolled Keywords: Kata kunci : sushi, ayam woku, regional fusion food.
Subjects: A General Works > AS Academies and learned societies (General)
Divisions: Polimedia Jakarta > Jurusan Pariwisata > Prodi Seni Kuliner
Depositing User: Aulia Septiani
Date Deposited: 30 Sep 2022 08:30
Last Modified: 26 Oct 2022 02:40
URI: http://repository.polimedia.ac.id/id/eprint/2535

Actions (login required)

View Item
View Item