Variasi Es Krim Homemade Modern Dalam Fotografi Makanan

Azzam Dinata Putra, Muhammad Raihan (2022) Variasi Es Krim Homemade Modern Dalam Fotografi Makanan. Diploma thesis, Politeknik Negeri Media Kreatif.

[thumbnail of Variasi Es Krim Homemade Modern Dalam Fotografi Makanan] Text (Variasi Es Krim Homemade Modern Dalam Fotografi Makanan)
Preliminary_19031074.pdf - Accepted Version
Available under License Creative Commons Attribution Share Alike.

Download (1MB)

Abstract

“Modern Homemade Ice Cream Variations in Food Photography” is a photographic work that the author uses as a final project. The making of this final project is due to the lack of food photography that uses ice cream as the main object. The purpose of this work is to visualize various kinds of homemade ice cream so that people can increase their knowledge of various kinds of homemade ice cream. The author carried out the final project with the genre of photography, namely commercial photography and the category of commercial photography, namely food photography, The work of this final project used several techniques starting with lighting, composition, and photo angles, the author arranged the fake ice cream as well as possible so that the ice cream fake ice cream looks like real ice cream. The making of this final project is done by observation and literature study, starting with how to process fake ice cream using potatoes, analyzing product characters, lighting characters, and selecting backrounds and properties. so it can be concluded that the author can share information about various kinds of homemade ice cream and make this final project a reference for the future.
Keywords: photography, food photography, fake ice cream.
“Variasi Es Krim Homemade Modern Dalam Fotografi Makanan” adalah karya fotografi yang penulis jadikan sebagai pembuatan karya tugas akhir. Pembuatan karya tugas akhir ini dikarenakan masih sedikitnya pembuatan karya fotografi makanan yang menjadikan es krim sebagai objek utamanya. Pembuatan karya ini bertujuan untuk memvisualisasikan macam-macam es krim buatan rumah supaya masyarakat dapat menambah pengetahuannya akan macam-macam es krim buatan rumah. Penulis melakukan tugas akhir dengan genre fotografi yaitu fotografi komersial dan kategori fotografi komersial yaitu fotografi makanan, Pengerjaan tugas akhir ini menggunakan beberapa teknik yang dimulai dengan pencahayaan, komposisi, dan sudut pengambilan foto, penulis melakukn penataan pada es krim palsu sebaik-baiknya agar es krim palsu terlihat seperti es krim sungguhan, Pembuatan tugas akhir ini dilakukan dengan observasi dan studi pustaka dimulai dengan cara mengolah es krim palsu menggunakan kentang, menganalisa karakter produk, karakter pencahayaan, dan pemilihan backround serta properti. sehingga dapat disimpulkan bahwa penulis dapat berbagi informasi akan macam-macam es krim buatan rumah dan menjadikan tugas akhir ini sebagai refrensi untuk masa yang akan mendatang.
Kata kunci : photography, food photography, es krim palsu.

Item Type: Thesis (Diploma)
Additional Information: 1.R. Sulistyo Wibowo, M.sn. 2.Dadang Syaputra, S.E.,M.Si
Uncontrolled Keywords: photography, food photography, fake ice cream.
Subjects: T Technology > TR Photography
Divisions: Polimedia Jakarta > Jurusan Penerbitan > Prodi Fotografi
Depositing User: Muhammad Raihan Azzam Dinata Putra
Date Deposited: 21 Oct 2022 08:37
Last Modified: 21 Oct 2022 08:37
URI: http://repository.polimedia.ac.id/id/eprint/3372

Actions (login required)

View Item
View Item