Inovasi Pembuatan Choux Komposit Tepung Ubi Jalar Ungu

Nabilah, Sifa (2022) Inovasi Pembuatan Choux Komposit Tepung Ubi Jalar Ungu. Diploma thesis, Politeknik Negeri Media Kreatif.

[thumbnail of Inovasi Pembuatan Choux Komposit Tepung Ubi Jalar Ungu] Text (Inovasi Pembuatan Choux Komposit Tepung Ubi Jalar Ungu)
PREMINALY_19071056.pdf - Accepted Version
Available under License Creative Commons Attribution Share Alike.

Download (369kB)

Abstract

Choux is a cake made from flour, butter, eggs, sugar, and salt which is innovated by adding purple sweet potato flour by baking it for 20 minutes using a temperature of 200 degrees Celsius. The research method used is in the form of quantitative and using the implementation of experiments, with 2 formulations, namely using sweet potato flour as much as 50% and 100%. of the two formulations, it was found that the product with the first formulation got better results than the second formulation in terms of color, aroma, texture, and taste.

Choux merupakan kue yang terbuat dari tepung, butter, telur, gula, dan garam yang di inovasikan dengan cara ditambahkan tepung ubi jalar ungu dengan pembakaran selama 20 menit menggunakan suhu 200 derajat celcius. metode penelitian yang digunakan berupa kuantitatif dan menggunakan pelaksanaan eksperimen, dengan 2 formulasi yaitu menggunakan tepung ubi jalar sebanyak 50% dan 100%. dari kedua formulasi tersebut, didapatkan bahwa produk dengan formulasi pertama mendapatkan hasl yang lebih bagus dibandingkan dengan formulasi kedua dalam aspek warna,aroma,tekstur,dan rasa.

Item Type: Thesis (Diploma)
Additional Information: 1. Swastono Putro Prastyo, s.Par, M.Par 2. Mariah Ulfah Catur Afriasih, S. Pd, M.M
Uncontrolled Keywords: Purple Sweet Potato, Purple Sweet Potato Flour, Choux Ubi Jalar Ungu, Tepung Ubi Jalar Ungu, Choux
Subjects: A General Works > AS Academies and learned societies (General)
Divisions: Polimedia Jakarta > Jurusan Pariwisata > Prodi Seni Kuliner
Depositing User: Sifa Nabilah
Date Deposited: 31 Oct 2022 04:57
Last Modified: 31 Oct 2022 04:57
URI: http://repository.polimedia.ac.id/id/eprint/4076

Actions (login required)

View Item
View Item