Utami, Driana Sukma (2022) ALTERNATIF PEMANFAATAN TEPUNG BIJI ALPUKAT SEBAGAI BAHAN TAMBAHAAN DALAM PEMBUATAN BOMBOLONI. Diploma thesis, Politeknik Negeri Media Kreatif.
PREMINALY_19071016.pdf - Accepted Version
Available under License Creative Commons Attribution Share Alike.
Download (494kB)
Abstract
Bomboloni is a type of bread made from flour, sugar, eggs, yeast, butter, and salt which is innovated by adding avocado seed flour with a frying process for 3 minutes using a temperature of 150 degrees Celsius. The research method used was in the form of experiments and hedonic tests (preferred), the formulation using avocado seed flour as a substitute for high protein wheat flour, it was found that the product with the second formulation got better results than the first formulation in terms of color, aroma, texture, and texture. flavor.
Bomboloni merupakan jenis roti yang terbuat dari tepung, gula, telur, ragi, butter, dan garam yang di inovasikan dengan cara ditambahkan tepung biji alpukat dengan proses penggorengan selama 3 menit menggunakan suhu 150 derajat celcius. Metode penelitian yang digunakan berupa pelaksanaan eksperimen serta uji hedonik (kesukaan), formulasi menggunakan tepung biji alpukat sebagai subtitusi tepung terigu protein tinggi, didapatkan bahwa produk dengan formulasi kedua mendapatkan hasil yang lebih bagus dibandingkan dengan formulasi pertama dalam aspek warna, aroma, tekstur, dan rasa.
Item Type: | Thesis (Diploma) |
---|---|
Additional Information: | 1. Anindita Budi Astuti, S.E,MM 2. Linda Ratnawiasih, S. Pd. |
Uncontrolled Keywords: | Avocado Seed, Flour, Bomboloni Biji Alpukat, Tepung, Bomboloni |
Subjects: | A General Works > AS Academies and learned societies (General) |
Divisions: | Polimedia Jakarta > Jurusan Pariwisata > Prodi Seni Kuliner |
Depositing User: | Driana Sukma Utami |
Date Deposited: | 31 Oct 2022 08:47 |
Last Modified: | 31 Oct 2022 08:47 |
URI: | http://repository.polimedia.ac.id/id/eprint/4088 |