ES KELAPA MUDA SI KEMBAR DALAM FOTOGRAFI MAKANAN

Safitri, Chori (2023) ES KELAPA MUDA SI KEMBAR DALAM FOTOGRAFI MAKANAN. Diploma thesis, Politeknik Negeri Media Kreatif.

[thumbnail of ES KELAPA MUDA SI KEMBAR DALAM FOTOGRAFI MAKANAN] Text (ES KELAPA MUDA SI KEMBAR DALAM FOTOGRAFI MAKANAN)
LAPORAN TA CHORI .pdf - Accepted Version
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike.

Download (752kB)

Abstract

“Twins Young Coconut Ice in Food Photography” is a food photography work that the author created for his Final Project work in a photography study program because the Twins Young Coconut Ice has not had much visualization of various flavors of young coconut ice using photography with the brightmood concept. The purpose of creating this work is to visualize the Twins' Young Coconut Ice in Food Photography using the brightmood concept. The variety of flavors of the Twins Young Coconut Ice is the main object in making food photography works. In the process of making food photography works, the author uses two-point lighting techniques and various compositions such as the rule of thirds, rule of odds, diagonal and dead center. There are methods that are carried out before carrying out the shooting in the form of observation, interviews and literature study to collect the data needed in the process of making writing and works. 15 photographs are displayed showing 5 variations of flavors from the Twins' Young Coconut Ice, shooting was carried out using a camera, lens, lighting, reflector, background and properties according to the concept designed by the author.
Keywords: Young Coconut Ice, Food Photography, Brightmood.

“Es Kelapa Muda Si Kembar dalam Fotografi Makanan” merupakan karya fotografi makanan yang penulis ciptakan untuk karya Tugas Akhir pada program studi fotografi karena Es Kelapa Muda Si Kembar belum banyak visualisasi mengenai aneka rasa es kelapa muda menggunakan fotografi dengan konsep brightmood. Tujuan dari penciptaan karya ini adalah untuk memvisualisasikan Es Kelapa Muda Si Kembar dalam Fotografi Makanan dengan menggunakan konsep brightmood. Variasi rasa dari Es Kelapa Muda Si Kembar menjadi objek utama dalam pembuatan karya fotografi makanan. Dalam proses pembuatan karya fotografi makanan, penulis menggunakan teknik pencahayaan two point lighting dan berbagai komposisi seperti rule of third, rule of odds, diagonal dan dead center. Terdapat metode yang dilakukan sebelum melaksanakan pemotretan berupa observasi, wawancara dan studi pustaka untuk mengumpulkan data-data yang dibutuhkan dalam proses pembuatan penulisan dan karya. Ditampilkan 15 karya foto dengan menampilkan 5 variasi rasa dari Es Kelapa Muda Si Kembar, pemotretan dilakukan menggunakan kamera, lensa, lighting, reflektor, background dan properti yang sesuai dengan konsep yang di rancang oleh penulis.
Kata Kunci : Es Kelapa Muda, Fotografi Makanan, Brightmood.

Item Type: Thesis (Diploma)
Additional Information: 1. Yuda Syah Putra,S.Pd., M.Sn. 2. Muhammad Halim, M.Sn.
Uncontrolled Keywords: Es Kelapa Muda, Fotografi Makanan, Brightmood.
Subjects: L Education > L Education (General)
L Education > LB Theory and practice of education > LB1501 Primary Education
N Fine Arts > N Visual arts (General) For photography, see TR
Divisions: Polimedia Jakarta > Jurusan Penerbitan > Prodi Fotografi
Depositing User: Chori Safitri
Date Deposited: 14 Aug 2023 07:56
Last Modified: 14 Aug 2023 07:56
URI: http://repository.polimedia.ac.id/id/eprint/4902

Actions (login required)

View Item
View Item