INOVASI PERMEN JELLI KERING PAKCOY SEBAGAI ALTERNATIF CAMILAN SEHAT

Salsabila, Ma'ruf (2022) INOVASI PERMEN JELLI KERING PAKCOY SEBAGAI ALTERNATIF CAMILAN SEHAT. Diploma thesis, Politeknik Negeri Media Kreatif.

[thumbnail of INOVASI PERMEN JELLI KERING PAKCOY SEBAGAI ALTERNATIF CAMILAN SEHAT] Text (INOVASI PERMEN JELLI KERING PAKCOY SEBAGAI ALTERNATIF CAMILAN SEHAT)
Preliminary_19071030.pdf - Accepted Version
Available under License Creative Commons Attribution Share Alike.

Download (576kB)

Abstract

Dried jelli candy which started as fruit juice is innovated into a healthy snack product based on pakcoy juice, with a drying oven drying method for 10 and 6 hours to produce the crystal properties of dried jelli candy products. aims to find a good and correct formulation of dried jelli candy. The research method used is quantitative and uses the implementation of experiments, with the development of formulations repeatedly up to 4 times the experiment produces formulations that are in accordance with the percentage ratios of 25%, 50%, and 75% where the comparison of pakcoy juices used. It can be concluded that by using the formulation of the 4th experiment the resulting product is more stable than the formulation in experiments 1, 2, and 3.

Permen jelli kering yang bermula berbahan dasar sari buah-buahan di inovasikan menjadi produk camilan sehat berbahan dasar sari pakcoy, dengan metode pengeringan oven tangkring selama 10 dan 6 jam untuk menghasilkan sifat kristal dari produk permen jelli kering. Bertujuan mencari formulasi permen jelli kering yang baik dan benar. Metode penelitian yang digunakan berupa kuantitatif dan menggunakan pelaksanaan eksperimen, dengan dilakukan pengembangan formulasi berulangkali sampai 4 kali percobaan menghasilkan formulasi yang sesuai dengan persentase rasio 25%, 50%, dan 75% yang dimana perbandingan sari pakcoy yang digunakan. Dapat disimpulkan bahwa dengan menggunakan formulasi percobaan ke- 4 produk yang dihasilkan lebih setabil dibandingkan dengan formulasi pada percobaan 1, 2, dan 3.

Item Type: Thesis (Diploma)
Additional Information: Swastono Putro Prastyo, S. Par., M. Par Akhmad Guntawan S.S.,M.Pd
Uncontrolled Keywords: Pakcoy, Jelly Candy, Jelly Candy Innovation
Subjects: T Technology > T Technology (General)
Divisions: Polimedia Jakarta > Jurusan Pariwisata > Prodi Seni Kuliner
Depositing User: Ma'ruf Salsabila
Date Deposited: 07 Sep 2022 02:00
Last Modified: 07 Sep 2022 02:00
URI: http://repository.polimedia.ac.id/id/eprint/829

Actions (login required)

View Item
View Item