PENULISAN NASKAH BUKU PENAMBAHAN DAGING ANALOG DARI PROTEIN KEDELAI PADA PEMBUATAN PRODUK SOSIS AYAM

Abdul Salam, Fauzan (2024) PENULISAN NASKAH BUKU PENAMBAHAN DAGING ANALOG DARI PROTEIN KEDELAI PADA PEMBUATAN PRODUK SOSIS AYAM. Diploma thesis, Politeknik Negeri Media Kreatif.

[thumbnail of LAPORAN TUGAS AKHIR PENULISAN NASKAH BUKU PENAMBAHAN DAGING ANALOG DARI PROTEIN KEDELAI PADA PEMBUATAN PRODUK SOSIS AYAM] Text (LAPORAN TUGAS AKHIR PENULISAN NASKAH BUKU PENAMBAHAN DAGING ANALOG DARI PROTEIN KEDELAI PADA PEMBUATAN PRODUK SOSIS AYAM)
TA2024_B_FAUZAN ABDUL SALAM_repository.pdf - Accepted Version
Available under License Creative Commons Attribution.

Download (6MB)

Abstract

Innovative sausages with the addition of analog meat still lack information, encouraging the author to make a book manuscript of the product made by the author and his group. This manuscript aims to facilitate the understanding of the research, regarding the product under study starting from product formulation, hedonic test, branding, and market acceptance test of the product.With the making of this book manuscript, it can increase the value of the product by utilizing analog meat, as well as attracting readers in.The reader can also understand the journey of this product starting from the formulation formulation carried out to sales to consumers.This book will contain text, images, and research information arranged in a clear order. This book also contains follow-up products from food innovations carried out by the author and gives the function of this book as empowerment to the community in accordance with the author's expectations, including providing product information, helping to understand research, providing new ideas, and being a source of information for food researchers, food entrepreneurs, culinary enthusiasts, and the general public. It is hoped that this book can disseminate information on egg white sausage and be useful for many parties.
Keywords: Sausage, Analog Meat, Book Manuscript

Sosis inovatif dengan penambahan daging analog masih minim informasi, mendorong penulis membuat naskah buku dari produk yang dibuat penulis dan kelompoknya. Naskah ini bertujuan untuk mempermudah pemahaman penelitian,mengenai produk yang diteliti maulai dari formulasi produk, uji hedonik, branding, dan uji penerimaan pasar dari produk. Dengan pembuatan naskah buku ini dapat meningkatkan nilai produk dengan pemanfaatan daging analog, serta menarik. Pembaca juga dapat memamahi perjalanan produk ini mulai dari perumusan formulasi yang dilakukan sampai penjualan kepada konsumen Buku ini akan berisi teks, gambar, dan informasi penelitian yang disusun dengan urutan jelas. Buku ini juga berisi tentang produk lanjutan dari inovasi makanan yang dilakukan oleh penulis serta memberi fungsi dari buku ini sebagai pemberdayaan pada masyarakat sesuai dengan harapan penulis, termasuk memberikan informasi produk, membantu memahami penelitian, memberi ide baru, dan menjadi sumber informasi bagi peneliti pangan, pengusaha makanan, peminat kuliner, dan masyarakat umum. Diharapkan buku ini dapat menyebarkan informasi sosis putih telur dan bermanfaat bagi banyak pihak.
Kata Kunci: Sosis, Daging Analog, Naskah Buku

Item Type: Thesis (Diploma)
Additional Information: 1. Fristi Bellia Annishia, S.KM., M.Par., M.M. 2. Rr. Christiana Mayang Anggraeni Stj, S.Pd., M.Pd.
Subjects: L Education > L Education (General)
L Education > LT Textbooks
N Fine Arts > NE Print media
Divisions: Polimedia Jakarta > Jurusan Pariwisata > Prodi Seni Kuliner
Depositing User: Fauzan Abdul Salam
Date Deposited: 12 Aug 2024 07:30
Last Modified: 12 Aug 2024 07:30
URI: http://repository.polimedia.ac.id/id/eprint/8366

Actions (login required)

View Item
View Item