Ragam Makanan Khas Nusantara Dalam Fotografi Makanan

Khadinouv, Addin (2024) Ragam Makanan Khas Nusantara Dalam Fotografi Makanan. Diploma thesis, Politeknik Negeri Media Kreatif.

[thumbnail of RAGAM MAKANAN UNIK KHAS NUSANTARA DALAM FOTOGRAFI MAKANAN] Text (RAGAM MAKANAN UNIK KHAS NUSANTARA DALAM FOTOGRAFI MAKANAN)
REPOSITORY - ADDIN KHADINOUV - RAGAM MAKANAN UNIK KHAS NUSANTARA DALAM FOTOGRAFI MAKANAN.pdf
Available under License Creative Commons Public Domain Dedication.

Download (6MB)

Abstract

ABSTRACT
This final assignment report is entitled "Variety of Unique Foods Typical of the Archipelago in Food Photography". The aim of writing this final assignment is to visually convey the uniqueness of typical Indonesian food in food photography, so that it can increase people's understanding of typical Indonesian food. The author uses theories that include the basic understanding of photography, commercial photo genres, photography techniques, and the meaning of food photography. The work process in producing this final assignment consists of three stages, namely pre-production, production and post-production. The results of this final assignment are 15 pictures of typical Indonesian food. These photos are presented descriptively, consisting of opening, content and closing photos. Creating unique food works typical of the archipelago in this food photography uses an exploration process in producing work which aims to find ideas about unique foods typical of the archipelago with the right angle and composition.

ABSTRAK
Laporan tugas akhir ini berjudul "Ragam Makanan Unik Khas Nusantara Dalam Fotografi Makanan". Tujuan dari penulisan tugas akhir ini adalah untuk menyampaikan secara visual keunikan makanan khas Nusantara dalam fotografi makanan, sehingga dapat meningkatkan pemahaman masyarakat tentang makanan unik khas Nusantara. Penulis menggunakan teori yang meliputi pengertian dasar fotografi, genre foto komersial, teknik fotografi, serta pengertian fotografi makanan. Proses kerja dalam penciptaan karya tugas akhir ini terdiri dari tiga tahap: pra-produksi, produksi, dan pasca-produksi. Hasil tugas akhir ini adalah 15 foto makanan unik khas Nusantara. Foto-foto ini disajikan secara deskriptif, terdiri dari foto pembuka, isi, dan penutup. Pembuatan karya makanan unik khas Nusantara dalam fotografi makanan ini menggunakan proses eksplorasi pada penciptaan karya yang bertujuan untuk menemukan ide mengenai makanan unik khas Nusantara dengan angle dan komposisi yang tepat.

Item Type: Thesis (Diploma)
Additional Information: 1. Pembimbing I : Marventyo Amala, M.Sn. ; 2. Pembimbing II : Laelatul Pathia, M.ikom.
Uncontrolled Keywords: Makanan Unik, Makanan, Fotografi, Fotografi Makanan, Foto Makanan, Unique Food, Food Photography, Food Photos
Subjects: N Fine Arts > N Visual arts (General) For photography, see TR
Divisions: Polimedia Jakarta > Jurusan Penerbitan > Prodi Fotografi
Depositing User: Addin Khadinouv
Date Deposited: 19 Aug 2024 02:49
Last Modified: 19 Aug 2024 02:49
URI: http://repository.polimedia.ac.id/id/eprint/8079

Actions (login required)

View Item
View Item